Blog

eliksir szczęścia z „Everest Gold Buds” lub „Fiery Wok”

HERBACIANA NALEWKA NA SPIRYTUSIE Aromatyczna, zdradziecka i zagadkowa. Koi myśli, omamia zmysły, rozgrzewa i pomaga przetrwać długie ciemne wieczory jesienią oraz zimą. Zaskoczy każdego miłośnika herbaty lub nalewek. Będzie idealnym upominkiem „hand made” nie tylko na Święta… Przepis jest autorski aczkolwiek zainspirowany nalewkowymi recepturami, które odnalazłam już kilka lat temu w swoich „magicznych” księgach. Choć […]

Read more

herbaciana kruchość Everest Greenish Oolong

KRUCHE CIASTECZKA Z HERBATĄ TURKUSOWĄ Opiszę je jednym słowem – PYSZNE! Brakuje mi słów, by dodać coś więcej na temat słodkości, które od tego roku regularnie goszczą na niemal wszystkich towarzyskich spotkaniach, a co najważniejsze – główne skrzypce gra tu oczywiście herbata!!! Kruche ciasteczka z dużą dawką herbaty, które ostatnio robią karierę podczas różnych – […]

Read more

na piaskach pustyni negew…

Kierunek Izrael – ruszamy jutro z lunetami, lornetkami i oczywiście herbatą:D Trzymajcie kciuki, żeby tym razem nie skanowali na lotnisku moich wnętrzności, oddali mi sprzęt foto zaraz po kontroli i nie odstawiali mnie w towarzystwie osobistej ochrony do samolotu, jak to miało miejsce w 2014 roku, kiedy wracałam sama z Tel Avivu!!!!

Read more

Otul się herbacianą wariacją z Yeti Curls!

PONCZ Z BIAŁĄ HERBATĄ Idealny na zimowe spotkania, ciemne i nieprzyjemne wieczory. Lekko uspokoi i pozwoli zdystansować się do codziennej zawieruchy. Orzeźwiający, słodki i rozgrzewający. Koniecznie wypróbuj! Co potrzebujesz:1 l mocnej ostudzonej białej herbaty – najlepiej Yeti Curls0,75 l słodkiego wina musującego0,5 l wódki żołądkowej gorzkiej0,5 l rozcieńczonego wg uznania syropu z kwiatów sosny i czarnego […]

Read more